Humbleton tar in nya delägare för att expandera globalt.

2 april 2022 – Pressmeddelande

Humbleton grundades 2019 av entreprenören Fredrik Montell som bland annat startat, drivit och avyttrat Brandson, ett snabbväxande företag inom marketing tech. Med lång erfarenhet utav såväl traditionell som digital marknadsföring, kombinerat med ett stort intresse för racketsport, såg han ett hål i marknaden för sportkläder inom padel, tennis och racketsport generellt.

Montell ville skapa stilrena sportkläder med bra passform och kvalitet, kläder som han själv ville ha på sig. När första kollektionen skulle göras tog han hjälp av padel-intresserade ekonomen Caroline Lundqvist och Victoria Svanteson som idag också är delägare. Victoria har 20 års gedigen erfarenhet inom konfektion, från inköpare till producent i det familjeägda textilproduktionsbolaget som hon är verksam inom idag.

När de designade första kollektionen gjorde man både en herr- och en damkollektion och det är också det som är en av Humbletons största styrkor – att ha lika starka kollektioner för både herr och dam. Kläderna har tagits emot mycket väl på marknaden och man kan idag konstatera att de är här för att stanna.

För att ta Humbleton till nästa nivå och kunna växa globalt bedömde bolaget att det behövdes starkare ägare med erfarenheten, kapitalet och resurserna som underlättar för en mer effektiv expansion.

”Vi är otroligt glada och tacksamma att marknaden gillar våra sportkläder lika mycket som vi gör. Vi vill ta Humbleton till nästa nivå och växa globalt. För att göra detta behöver vi kompetens, resurser och kapital och vi kan nu stolt presentera våra nya delägare; Selected Brands Nordic AB, en av nordens ledande distributörer för internationella varumärken inom kläder och skor sedan drygt 25 år, med varumärken som Ugg, Lacoste, Paul Smith, Hackett, Castore, Napapijri med flera. De kommer att gå in som huvudägare. Även koncept och varumärkesstrategen Cecilia Hobik, som har drivit Reklam/PR byrå och jobbat med mode, koncept och butiker/showrooms i närmare 20 år går in som operativ delägare” säger Fredrik Montell, grundare av Humbleton.

”Selected Brands gör just nu en stor satsning på att bygga upp vår sportdivison och att förvärva Humbleton är en del i det arbetet. Vi kommer stärka upp deras distribution, säljorganisation och kundservice men också ta Humbleton ut på den internationella arenan där vi har många kontakter och samarbetspartners idag”, säger Anders Börve, VD Selected Brands Nordic AB.

”Jag tycker det skall bli mycket roligt att få vara med i arbetet att lyfta Humbleton till 2.0. Vi skall bygga större kollektioner för både ”On Court” och “Off Court”, förbereda och utveckla Humbletons anda för den globala marknaden”, säger Cecilia Hobik, koncept och kreativt ansvarig delägare.

För frågor gällande pressmeddelandet:

Fredrik Montell, Grundare Humbleton
+46 73 502 06 05 / fredrik@humbleton.com